Składniki:
- ok. pół kg schabu w jednym kawałku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- pół szklanki wody
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżka pieprzu czarnego
- pół łyżki pieprzu kolorowego
- olej do smażenia
- sól i pieprz
Wykonanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Zostawiamy na godzinę.
Pieczemy (najlepiej w rękawie lub naczyniu z przykrywką) w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni, przez ok. godzinę. Schab, gdy trochę przestygnie, kroimy w plastry. Wytworzony sos z mięsa zostawiamy.
Pieprz czarny delikatnie rozgniatamy. Kolorowy zostawiamy w całości.
Pieczemy (najlepiej w rękawie lub naczyniu z przykrywką) w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni, przez ok. godzinę. Schab, gdy trochę przestygnie, kroimy w plastry. Wytworzony sos z mięsa zostawiamy.
Pieprz czarny delikatnie rozgniatamy. Kolorowy zostawiamy w całości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz