Składniki:
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka białej fasoli
- 400 ml warzywnego bulionu
- łyżka oleju
- 150 ml soku pomidorowego
- sól, pieprz, ostra papryka (lub pieprz cayenne)
- natka pietruszki
Wykonanie:
W dużym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone cebulę, seler i marchew. Podsmażamy kilka minut, aż zmiękną. Dodajemy pomidory i odsączoną fasolę. Dusimy 3 minuty.
Dodajemy bulion oraz sok pomidorowy i zagotowujemy.
Przyprawiamy, mieszamy i przykrywamy na ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zupę podajemy, posypaną pietruszką, z bagietką lub innym pieczywem.
Smacznego :)
Dodajemy bulion oraz sok pomidorowy i zagotowujemy.
Przyprawiamy, mieszamy i przykrywamy na ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zupę podajemy, posypaną pietruszką, z bagietką lub innym pieczywem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz