Składniki:
- 250g makaronu
- 1 puszka tuńczyka
- 100g zielonego groszku
- 1 cebula
- 100ml śmietany
- parmezan (do posypania)
- olej
- sól, pieprz
- kilka łyżek pesto
- świeża bazylia
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu, kilka minut przed końcem dodajemy groszek, odcedzamy i mieszamy z dwiema łyżkami oliwy i pesto.
Cebulę podsmażamy na oleju. Gdy stanie się miękka, dodajemy odcedzonego tuńczyka, przyprawiamy i chwilę smażymy razem. Dodajemy makaron z groszkiem i mieszamy dokładnie.
Gdy już wszystko ładnie się połączy wlewamy śmietanę, mieszamy i doprawiamy do smaku. Chwilę podduszamy. I gotowe :)
Na talerzu posypujemy startym parmezanem i posiekaną bazylią.
Cebulę podsmażamy na oleju. Gdy stanie się miękka, dodajemy odcedzonego tuńczyka, przyprawiamy i chwilę smażymy razem. Dodajemy makaron z groszkiem i mieszamy dokładnie.
Gdy już wszystko ładnie się połączy wlewamy śmietanę, mieszamy i doprawiamy do smaku. Chwilę podduszamy. I gotowe :)
Na talerzu posypujemy startym parmezanem i posiekaną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz