środa, 31 lipca 2013

ZIEMNIAKI Z CIECIERZYCĄ I SEREM PLEŚNIOWYM

Alternatywa dla zwyczajnych ziemniaków z wody lub puree. Ta opcja jest bardziej kaloryczna, więc może także służyć za całe danie. 


Składniki:

  • 500g małych ziemniaków
  • puszka ciecierzycy
  • kawałek sera pleśniowego (np. gorgonzola)
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju

Wykonanie:

Połówki ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie, nie całkiem do miękkości. Odlewamy.
Ciecierzycę odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, przyprawiamy i chwilę podsmażamy. Dodajemy ciecierzycę i mieszamy. Posypujemy wszystko serem i jeszcze chwilę podsmażamy, do rozpuszczenia sera.
Podajemy gorące.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz