Alternatywa dla zwyczajnych ziemniaków z wody lub puree. Ta opcja jest bardziej kaloryczna, więc może także służyć za całe danie.
Składniki:
- 500g małych ziemniaków
- puszka ciecierzycy
- kawałek sera pleśniowego (np. gorgonzola)
- sól, pieprz
- łyżka oleju
Wykonanie:
Połówki ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie, nie całkiem do miękkości. Odlewamy.
Ciecierzycę odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, przyprawiamy i chwilę podsmażamy. Dodajemy ciecierzycę i mieszamy. Posypujemy wszystko serem i jeszcze chwilę podsmażamy, do rozpuszczenia sera.
Podajemy gorące.
Smacznego :)
Ciecierzycę odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy ziemniaki, przyprawiamy i chwilę podsmażamy. Dodajemy ciecierzycę i mieszamy. Posypujemy wszystko serem i jeszcze chwilę podsmażamy, do rozpuszczenia sera.
Podajemy gorące.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz