poniedziałek, 15 lipca 2013

KOKTAJL MLECZNO-TRUSKAWKOWY




Lekkie, łatwe i przyjemne wykorzystanie truskawek. Kolejny dowód na to, że najprostsze jest najlepsze.
Truskawki to jedne z naszych ulubionych owoców i jadamy je na wszelkie możliwe sposoby. Dzisiaj polecamy coś na gorące dni. O dziwo przez ostatnie tygodnie są one, w naszej deszczowej Szkocji, bardzo częstym 'zjawiskiem'.

Składniki:

  • 500g truskawek
  • 500ml mleka
  • łyżeczka cukru lub miodu
  • kostki lodu

Wykonanie:

Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i blendujemy.
Dodajemy cukier i mleko. Znowu blendujemy na gładką masę.
Do szklanki wkładamy 2-3 kostki lodu i zalewamy koktajlem.

Smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz