Dzisiaj kolejny pomysł na to, co zostało nam z wczorajszego obiadu. Tym razem wykorzystamy kotlety schabowe z dnia wczorajszego. Dodatkiem będą pyszne pieczarki z pomysłu Oli z Buena Apetite
http://www.buenaappetite.blogspot.co.uk/.
Składniki:
- kotlety schabowe
- pieczarki
- tarty ser żółty
- pieprz, vegeta
- łyżka masła
Wykonanie:
Pieczarki obieramy i czyścimy. Małe zostawiamy w całości, a duże można pokroić. Rozgrzewamy suchą patelnię, wrzucamy pieczarki i przez jakiś czas je podsmażamy - do zrumienienia. Potem dokładamy łyżkę masła, cały czas mieszając. Po ok 2 min doprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze przez chwilę.Schabowe podgrzewamy, posypujemy tartym serem ( u nas najczęściej mature cheddar) i pieczarkami. Jeszcze odrobina zieleniny - i obiad gotowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz