Ten pomysł można wykorzystać na conajmniej dwa sposoby - gdy zostały nam piersi a'la schabowe z wczorajszego obiadu, lub gdy chcemy przygotować piersi z grilla (albo patelni grillowej). Niżej podajemy przepis na to pierwsze, ale na grilla przyrządzamy to prawie identycznie.
Mięsko z ananasem i serem to już wspaniała kompozycja, a żurawina stanowi pyszne dopełnienie.
Danie dla lubiących połączenie mięsa i owoców.
Składniki:
- gotowe kotlety 'schabowe'
- plastry sera
- konfitura żurawinowa
- plastry ananasa
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 160-180 stopni.
Kotlety układamy na blaszce. Układamy na każdym po plastrze ananasa, w środek łyżeczkę konfitury, a na wierzch plaster sera.
Zapiekamy ok.20-25 minut, do rozpuszczenia i zrumienienia sera. Wtedy też kotlety będą ciepłe.
Smacznego :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz