niedziela, 28 lipca 2013

PIERSI Z ANANASEM, ŻURAWINĄ I SEREM

Ten pomysł można wykorzystać na conajmniej dwa sposoby - gdy zostały nam piersi a'la schabowe z wczorajszego obiadu, lub gdy chcemy przygotować piersi z grilla (albo patelni grillowej). Niżej podajemy przepis na to pierwsze, ale na grilla przyrządzamy to prawie identycznie.
Mięsko z ananasem i serem to już wspaniała kompozycja, a żurawina stanowi pyszne dopełnienie.
Danie dla lubiących połączenie mięsa i owoców.



Składniki:

  • gotowe kotlety 'schabowe'
  • plastry sera
  • konfitura żurawinowa
  • plastry ananasa

Wykonanie:

Nagrzewamy piekarnik do 160-180 stopni.
Kotlety układamy na blaszce. Układamy na każdym po plastrze ananasa, w środek łyżeczkę konfitury, a na wierzch plaster sera.
Zapiekamy ok.20-25 minut, do rozpuszczenia i zrumienienia sera. Wtedy też kotlety będą ciepłe.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz