Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- garść pokrojonego pora
- łyżka majonezu
- bułka tarta (ok. pół szklanki) + do smażenia
- pół szklanki mleka
- sól, pieprz, pieprz ziołowy
- olej
Wykonanie:
Por rumienimy na łyżce oleju. Wrzucamy do miski, w której będzimy wyrabiać kotleciki.
Bułkę tartą zalewamy mlekiem (tyle, żeby się wchłoneło).
Jajka obieramy i ścieramy na tarce. Dorzucamy do miski.
Dodajemy surowe jajko, majonez, namoczoną bułkę, przyprawy i wyrabiamy. Jeśli będzie zbyt rzadkie dodajemy trochę suchej bułki tartej.
Formujemy płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego :)
Bułkę tartą zalewamy mlekiem (tyle, żeby się wchłoneło).
Jajka obieramy i ścieramy na tarce. Dorzucamy do miski.
Dodajemy surowe jajko, majonez, namoczoną bułkę, przyprawy i wyrabiamy. Jeśli będzie zbyt rzadkie dodajemy trochę suchej bułki tartej.
Formujemy płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz