Składniki:
- 4 ugotowane jajka
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- garść pistacji
- sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka oraz awokado obieramy i kroimy w grubą kostkę. Jajka wrzucamy do miski.
Pistacje obieramy ze skorupek i prażymy chwilę na rozgrzanej, suchej patelni. Odstawiamy do ostygnięcia.
Awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do awokado i solimy.
Awokado skrapiamy sokiem z cytryny. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do awokado i solimy.
Wszystkie składniki (pistacji tylko połowę) mieszamy z majonezem i oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Posypujemy pistacjami.
W wersji bez pistacji (lub gdy je drobno posiekamy) i po rozgnieceniu sałatka może nam służyć jako pasta na chleb.
Smacznego :)
Posypujemy pistacjami.
W wersji bez pistacji (lub gdy je drobno posiekamy) i po rozgnieceniu sałatka może nam służyć jako pasta na chleb.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz