Składniki:
- 6 plastrów schabu
- 2 cebule
- garść rodzynek (namoczonych)
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka ketchupu
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- mąka
Wykonanie:
Schab delikatnie rozbić. Przyprawić i obtoczyć w mące. Obsmażyć szybko z obu stron.
Pokrojona cebulę zeszklić na oleju, dodać rodzynki (razem z wodą), koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawić do smaku. Chwilę pogotować sos.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć trochę sosu, a na to mięso i sos na przemian.
Zapiekać 30-40 minut.
Pokrojona cebulę zeszklić na oleju, dodać rodzynki (razem z wodą), koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawić do smaku. Chwilę pogotować sos.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć trochę sosu, a na to mięso i sos na przemian.
Zapiekać 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz