Składniki:
- 2 średnie bułki
- 2 jajka
- 2 plastry wędliny
- kawałek żółtego sera
- szczypiorek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Odcinamy wierzch z bułki, środek wydrążamy. Wędlinę kroimy w paski. Do środka bułki wkładamy wędlinę i wbijamy jajko (najlepiej, żeby jajko zakrywało wędlinę). Solimy i pieprzymy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy aż jajko się zetnie tak jak lubimy. Przed samym końcem pieczenia posypujemy startym lub pokrojonym serem.
Wyjmujemy bułkę na talerz, posypujemy szczypiorkiem i gotowe.
Odcinamy wierzch z bułki, środek wydrążamy. Wędlinę kroimy w paski. Do środka bułki wkładamy wędlinę i wbijamy jajko (najlepiej, żeby jajko zakrywało wędlinę). Solimy i pieprzymy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy aż jajko się zetnie tak jak lubimy. Przed samym końcem pieczenia posypujemy startym lub pokrojonym serem.
Wyjmujemy bułkę na talerz, posypujemy szczypiorkiem i gotowe.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz