czwartek, 18 kwietnia 2013

RYBKA Z KOPERKIEM NA MAŚLE


Przepis pochodzi z książki pani Magdy Gessler. Bardzo prosty sposób na rybkę. Idealny pomysł na jutrzejszy, piątkowy obiad. Spróbujecie?



Składniki:
  • 2 filety z dowolnej ryby
  • 100g masła
  • 2 jajka
  • mąka pszenna do obtaczania
  • 1 cebula
  • koperek
  • sól i pieprz
  • klarowane masło do smażenia

Wykonanie:


Filety myjemy i osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Nacieramy cebulą.
Obtaczamy je w mące i zanurzamy w jajkach wymieszanych z drobno posiekanym koperkiem oraz z rozpuszczonym (i wystudzonym) masłem.
Rybę smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle (u mnie na oleju z powodu braku masła) z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz