niedziela, 7 kwietnia 2013

SALATKA Z PESTKAMI


Składniki



  •       4-5 rzodkiewek
  •    sałata rzymska
  •       2-3 pomidory
  •       uprażone pestki słonecznika (garść)
  •        sos sałatkowy
  •       olej
  •        pieprz
  •        koperek

Wykonanie:

Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Sałatę rwiemy, rzodkiewki kroimy na plasterki, a pomidory kroimy w ósemki.

Pestki prażymy przez chwilę na rozgrzanej patelni bez dodawania tłuszczu. Gdy uzyskają brązowy kolor zdejmujemy je na talerz i zostawiamy do ostygnięcia.
Sos sałatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i dodajemy odrobinę pieprzu.

Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Polewamy sosem i delikatnie mieszamy. Posypujemy zimnymi pestkami i posiekanym koperkiem. I już gotowe :)


1 komentarz: