wtorek, 23 kwietnia 2013

PASTA SEROWO - JAJECZNA

Kolejny pomysł na śniadanie. Szybkie i z 'zawsze obecnych w lodówce' składników. Bardzo prosta w wykonaniu pasta na chleb. Na zimno lub na ciepło.
Nasz synek nie lubi ani gotowanych jajek ani sera, a tak zakamuflowane z apetytem zjada.





Składniki:

  • 6 jajek
  • 20 dkg żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki musztardy
  • pieprz, sól, pieprz ziołowy
  • szczypiorek 

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach (lub rozdrabniamy na specjalnym 'sitku', jakiego używa się np. do gotowanych ziemniaków czy marchewki).Ser również ścieramy.
Wszystko w misce łączymy z majonezem i musztardą, doprawiamy. Można nawet dodać ketchup jeśli ktoś lubi.
Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy. Mieszamy.
W wersji na ciepło:
smarujemy pastą tosta. 
Można dodatkowo posypać po wierzchu serem. Chwilę podpiekamy w nagrzanym piekarniku. Ser się troszkę rozpuści i wyjdą nam a'la zapiekanki. 
Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz